2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής & Εφηβικής Ενδοκρινολογίας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας οργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριό της στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο Electra Palace, στην Αθήνα.

Σκοπός του Συνεδρίου μας είναι η ενημέρωση των Παιδοενδοκρινολόγων, Γενικών Παιδιάτρων, Ενδοκρινολόγων και άλλων Επιστημόνων Υγείας σχετικά με σημαντικά θέματα που αφορούν στο παιδί και τον έφηβο, και χρήζουν συχνής μνείας και κριτικής αξιολόγησης.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν περιλαμβάνουν νεότερα δεδομένα σχετικά με την Παχυσαρκία και Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ, Κεντρικό και Νεφρογενή Άποιο Διαβήτη καθώς και Συγγενή Υποθυρεοειδισμό. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις εξελίξεις της Γενετικής και ειδικότερα στον Μοριακό Καρυότυπο και New Generation Sequencing. Επίσης θα παρουσιαστούν σύγχρονες θεραπείες και άλλα θέματα που απασχολούν τόσο τον Παιδοενδοκρινολόγο και Γενικό Παιδίατρο, όσο καιτον Ενδοκρινολόγο Ενηλίκων.

Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας πουφιλοξενούμε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους Ομιλητές-Ερευνητές διεθνούς εμβέλειας με βαθειά γνώση του αντικειμένου τους.

Είστε όλες και όλοι προσκεκλημένοιτης Εταιρείας μας. Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύ- νουμε σε όλους τους νέους Συναδέλφους καιτους Ειδικευόμενους.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Π. Χρούσος MD, PhD, FAAP, FACP, MACE, FRCP(UK)

Ευαγγελία Χαρμανδάρη MD, MSc, PhD, MRCP(UK), CCST(UK)